Een klikgebit laat u vakkundig en op maat aanmeten bij het vertrouwde laboratorium in Limburg. Een implantaat gedragen verankering voor uw kunstgebit is een moderne en comfortabele oplossing voor de vervanging van tanden en/of kiezen. Voornamelijk bedoeld voor mensen met een (sterk) geslonken kaak. Met deze methode kan in grote mate worden bijgedragen aan uw kwaliteit van leven door middel van een probleemloos, natuurlijk ogend en prachtig klikgebit.

Laat uw klikgebit vakkundig maken in Limburg

U kunt een implantaat het beste vergelijken met een kunstwortel die door een tandarts, implantoloog of kaakchirurg als een schroef op de plaats van een verloren kies of tand in de kaak wordt aangebracht. Het wordt gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium, dat door het tandbot en het omliggende tandvlees wordt geaccepteerd. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Dit implantaat kan dus worden toegepast en biedt houvast:

 • Bij het ontbreken/vervanging van één tand of kies (voor een kroon)
 • Bij het ontbreken/vervanging van enkele tanden of kiezen (voor een brug)
 • Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen: de overkappingsprothese ofwel het klikgebit

Een klikgebit wordt op 2 (of meer) implantaten bevestigd. Dat kan door middel van drukknoppen of een steg- of staafconstructie.

In het kort de verschillende fasen:

 1. Vooronderzoek: inventarisatie door de tandarts of implantoloogb.t. de conditie van uw mond en uw gezondheid, het maken van röntgenfoto’s en het indienen van een aanvraag voor een machtiging bij uw zorgverzekeraar.
 2. Plaatsing van de implantaten
 3. Rust,- of inhelingsperiode: de periode waarin het bot aan de implantaten vast groeit. Afhankelijk van diverse factoren zoals uw herstelvermogen, het type implantaat en of het uw boven,- of onderkaak betreft kan dit variëren tussen 6 weken en 6 maanden.
 4. Plaatsing van het kunstgebit

implantaten behandeling

implantaten kosten

Vergoedingen voor uw klikgebit

Gebitsprotheses op implantaten worden grotendeels vergoed uit de basisverzekering. Bovendien is er sinds 1 januari 2017 een verschil in de eigen bijdrage voor een klikgebit in de onderkaak en voor de eigen bijdrage van een klikgebit in de bovenkaak. Het definitieve bedrag voor een implantaat-gedragen prothese is mede afhankelijk van de boven,- of onderkaak, het implantaat-systeem waarvoor gekozen wordt (drukknoppen of stegconstructie) en het aantal implantaten. De vergoedingen zijn afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw pakket. Neem daarom contact op met uw zorgverzekeraar hiervoor. Sinds 1 januari 2017 gelden de volgende eigen bijdragen:

 • 10% van de kosten voor een implantaat-gedragen prothese voor de onderkaak.
 • 8% van de kosten voor een implantaat-gedragen prothese voor de bovenkaak.
 • 17% van de kosten indien het een implantaat-gedragen prothese in de onderkaak betreft met een bijpassende bovenprothese.

Het verloopt van de behandeling met implantaten:

Het vervaardigen van een goed passende prothese op implantaten of klikgebit vereist veel aandacht en vindt daarom plaats in een aantal fasen bij onze praktijk in Limburg. Daarbij zijn er twee manieren bij het inbrengen van implantaten. Uw tandarts of kaakchirurg overlegt met u welke aanpak in uw situatie de beste is. De manieren zijn:

 1. Het implantaat is zichtbaar in de mond (steekt door het tandvlees heen). De tandarts hoeft bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese het tandvlees niet meer open te maken.
 2. Het implantaat wordt na het inbrengen helemaal onder het tandvlees opgesloten. Deze aanpak bezorgt minder napijn. Bovendien is er minder kans op infectie. Het tandvlees wordt bij het aanbrengen van de kroon, brug of prothese opnieuw opengemaakt.

Stap 1. Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving rond de plaats waar het implantaat komt.
Stap 2. Daarna wordt het tandvlees op de plek waar het implantaat moet komen losgemaakt.
Stap 3. Dan wordt een gaatje in het kaakbot geboord.

Stap 4. Daarin wordt het implantaat geschroefd of getikt.
Stap 5. Het tandvlees wordt vervolgens gehecht.

Maatwerk, speciaal voor u

Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend en kosteloos een intake gesprek te plannen voor een nieuw klikgebit in Limburg. Bel of mail ons voor een persoonlijk & vrijblijvend advies via 0475-494400 of mail ons via info@maattandtechniek.nl. Wij helpen u graag verder!

 

Bel of mail ons voor een persoonlijk & vrijblijvend advies