Een frameprothese is een uitstekend, uitneembaar en goed vastzittend alternatief wanneer meerdere tanden en/of kiezen ontbreken en waarbij de basis is gemaakt van metaal. Het doel hierbij is het behoud van de rest van uw eigen tanden en kiezen. Op deze metalen onderstructuur wordt zorgvuldig een roze, tandvleeskleurige kunsthars aangebracht met één of meerdere kunststof elementen. De frameprothese rust (gedeeltelijk) op het slijmvlies en blijft keurig op zijn plaats door middel van klammers (metalen haakjes) of precisiesloten. Daarnaast maakt het qua steun gebruik van uw natuurlijke tanden en/of kiezen die nog aanwezig zijn. De klammers of ankers zijn helemaal naar de vorm van de kiezen gegoten, passen precies en zullen geen beschadigingen veroorzaken.

De verschillende fasen voor uw frameprothese

Het vervaardigen van een goed passende frameprothese vereist veel aandacht en vindt (net als bij de volledige- en partiële prothese) plaats in een aantal fasen. De verschillende fasen zijn:

  1. De eerste afdrukken
  2. De individuele afdrukken
  3. De relatie-, en beetbepaling
  4. Het passen
  5. Het plaatsen

Precisiewerk voor een perfect passende prothese

Na de 1e afdrukken wordt er een zeer nauwkeurig model gegoten met een specifiek voor u gemaakte individuele lepel. Daarna wordt er met veel aandacht voor het aanmeten van de juiste hoogte en beetbepaling de basis voor uw nieuwe frameprothese gelegd. De tanden en kiezen worden uiterst zorgvuldig opgesteld, waarbij we niet alleen aan het tandtechnische maar ook aan het esthetische aspect blijven werken. Zo ontstaat er een voor u perfect passende en natuurlijk ogende frameprothese: qua vorm, uitstraling en kleur.

Maatwerk, speciaal voor u

Laat uzelf door ons vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden en het gebruik van de materialen. Bel ons via 0475-494400 of mail ons via info@maattandtechniek.nl voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

 

Bel of mail ons voor een persoonlijk & vrijblijvend advies