Een goede mondzorg is van groot belang, dat is bekend. Niet alleen voor de spijsvertering en uw gezondheid, maar ook voor het uiterlijk en uw zelfvertrouwen. Eigen tanden zijn goud waard, dat weten we. Maar vervanging van (een deel) van uw tanden en/of kiezen door een perfect passende volledige of partiële gebitsprothese dan wel een frameprothese is dat ook.

Laat een nieuw kunstgebit aanmeten

Zonder problemen of zonder pijn kunnen kauwen, spreken en lachen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom dient een nieuw kunst- of klikgebit zeer nauwkeurig aangemeten te worden. Geheel in harmonie met uw gezicht en zoveel mogelijk in het karakter van uw eigen tanden en kiezen. Daarnaast zorgt goede pasvorm niet alleen voor draagcomfort, maar ook dat de prothese te allen tijde goed op zijn plaats blijft zitten.

Ook voor reparaties en opvullen

Ook een bestaande prothese kan na verloop van tijd klachten veroorzaken. De kaak kan slinken en de prothese kan niet meer goed aansluiten in de mond door bijvoorbeeld:

  • Gewichtsverlies
  • Ouderdom
  • Operatie
  • Medicijngebruik

Een gevolg hiervan kan zijn dat er ongewenste drukverschillen ontstaan en deze leiden vaker weer tot barstjes, scheuren en/of beschadigingen van tanden of kiezen. Maar ook voor de reparatie van uw (nieuwe) kunstgebit kunt u altijd bij ons terecht. Reparaties en het opvullen van uw gebit (rebasing) wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Hier geldt een wettelijke eigen bijdrage van 10%.

Vergoedingen vanuit uw zorgverzekeraar

Het is verstandig om na een periode van vijf jaar een nieuw kunst- of klikgebit te overwegen. Zorgverzekeraars mogen in dit kader zelf het termijn bepalen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is dat eens per vijf of zeven á acht jaar. Bij ernstige klachten wordt een nieuwe gebitsprothese ook binnen deze vijf jaar vergoed. Vanuit de basisverzekering heeft u recht op 75% vergoeding van een volledig kunstgebit. Dit houdt in dat u:

  • 25% van de nota zelf dient bij te dragen. (= wettelijke eigen bijdrage)
  • Een aanvullende verzekering kan eventueel (een deel van) deze overige 25% vergoeden.
  • Het eigen risico is hierbij óók van toepassing, deze bedraagt in 2023 EUR 385,-
  • Als uw eigen risico nog niet is verbruikt zal dit dus bij uw eigen bijdrage opgeteld worden.

Maak gratis en vrijblijvend een eerste afspraak

De professionele tandtechnici van Maat Tandtechniek hebben jarenlange ervaring en leveren hoog kwalitatieve tandtechnische oplossingen op maat. Daar kunt u op vertrouwen. Dus neem gerust contact met ons op, want ons team staat voor u klaar voor een nieuw kunstgebit! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0475-494400 of mail ons naar  info@maattandtechniek.nl.

 

Volledige Prothese                    Partiële Prothese                    Frame Prothese

     Volledige Prothese                                              Partiële Prothese                                         Frame-prothese

 

 

                                                                                           Bel of mail ons voor een persoonlijk & vrijblijvend advies

 

dental-implants1-e1355712258771-1024x486De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek leveren de tandarts desgevraagd een Verklaring van Overeenstemming en een kopienota van de tandtechniek. In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaalt. Vraag hierom dus bij uw tandarts.